Sélectionner une page

welkom

Presentatie

 Wij zijn specialisten in de conversie van polymeren naar halffabrikaten en in het bewerken van kunststof halffabrikaten voor de industrie van medische hulpmiddelen en van materiaal voor de biofarma.

 Het bedrijf stelt ongeveer 160 werknemers tewerk in de USA en in Europa in 3 productiesites met een grote specialisatie voor toepassingen die onderhevig zijn aan technische en reglementaire vereisten (gezondheid, luchtvaartindustrie, halfgeleiderindustrie).

 We hebben een dubbele kennis op vlak van conversie van polymeren en de bewerking ervan. Wij beschikken over een zeer lange ervaring in de realisatie van technische producten.

Westlake Plastics Europe is een “one stop shop” die zijn klanten begeleidt vanaf de keuze of de formulering van een polymeer tot de realisatie van reeksen via alle kwalificatiestappen van het concept.

 Een beroep doen op onze diensten zal u tijd besparen en u een unieke gesprekspartner geven voor het beheer van uw materiaal- en verwerkingsproject.

 

Halffabrikaten “Life Science”

PROPYLUX ®HS: Geëxtrudeerde staaf uit polypropyleen, beschikbaar in 15 kleuren en 11 standaarddiameters. Getest volgens ISO 10993. Steriliseerbaar in een autoclaaf 134°C/18’ en met EtO. Ideaal voor technische stukken. Voordelig en performant materiaal.

PROPYLUX® HS2: Gedrukte plaat uit polypropyleen, beschikbaar in 2 kleuren en 8 standaarddikten. Getest volgens ISO 10993. Steriliseerbaar in een autoclaaf 134°C/18’ en met EtO. PROPYLUX® HS2 is ideaal voor het bewerken van kleine sterilisatiecontainers of voor de indeling van containers.

RADEL ®: Fijne staaf en plaat uit geëxtrudeerd polyfenylsulfon, beschikbaar in 8 kleuren en meerdere afmetingen. Getest volgens ISO 10993. Steriliseerbaar in een autoclaaf 134°C/18’ en met EtO. Het is het materiaal bij uitstek voor stukken met hoge technische vereisten. Radel is bijzonder bestand tegen samendrukking en impact en maakt het mogelijk om zeer complexe vormen te bewerken. Premium materiaal voor bewerkte medische hulpmiddelen.

LENNITE™: Geëxtrudeerde, implanteerbare staaf uit PE UHMW GUR1050 of 1020, gebruikt voor de wrijvingsoppervlakken van heup-, knie-, schouder-, enkel-, ruggengraatimplantaten. Sterilisatie door gammabestraling of met EtO.

ZELUX ® GS: Bewerkbaar polycarbonaat voor hulpmiddelen voor eenmalig gebruik. Sterilisatie door gammabestraling.

ETHYLUX ®& ULTRA ETHYLUX®: Staaf en plaat uit PE-LD en PE-HD, specifiek gebruikt voor Biofarma-toepassingen.

 

Specifieke halffabrikaten

AEROLITE CARBON®

AROLUX™ PEKK

ZELUX®

 

Bewerkingsservices

Wij werken in 23 centra en torens met digitale controle,  gerobotiseerd en geautomatiseerd met een ultra-specialisatie: enkel kunststof en medische hulpmiddelen.

Onze organisatie is gecertificeerd volgens de ISO 13485 norm en wij beheersen perfect de regelgeving van “medical device”.

Ons volledig team staat ter beschikking om u te begeleiden vanaf de ontwerpfase dankzij onze afdeling methoden die van talrijke jaren technische ervaring geniet. Onze prestaties gaan van het realiseren van een prototype tot reeksen, waarbij al uw technische, kwalitatieve en regelgevende eisen worden geïntegreerd. Ten slotte zullen onze afdelingen kwaliteit en registratiezaken, die genieten van onze tweevoudige competentie materiaal en bewerking, u begeleiden en al uw vragen in verband met de fabricatie van uw producten beantwoorden.

Contact

Westlake Plastics Europe
2 rue de Maestricht — 59200 TOURCOING FRANCE

 contact@wp-europe.com

Tél. +33 (0)3 20 68 30 35
 Fax + 33 (0)3 20 68 07 05