Sélectionner une page

Välkommen

Presentation

Vi är specialister på omvandling av polymerer till halvfabrikat och på maskinell bearbetning av plasthalvfabrikat för industriföretag som tillverkar medicintekniska produkter och materiel för biofarmaceutiska preparat.

Företaget har cirka 160 anställda i USA och Europa i 3 produktionsenheter med en stark specialisering på områden där tekniska och lagstadgade krav måste uppfyllas (hälsa, flygteknik, halvledare).

Vår expertis är dubbel i fråga om omvandling av polymerer och bearbetning av dem. Vi har en mycket lång erfarenhet av att genomföra tekniska projekt.

Westlake Plastics Europe är en “one stop shop” som hjälper sina kunder att välja och utforma en polymer ända till att producera serier genom stegvisa processer för att legitmera konceptet.

Vi kan hjälpa ditt företag att vinna tid och ha bara en samarbetspartner för ert projekt både i fråga om material och bearbetning.

 

Life Science -halvfabrikat

PROPYLUX ®HS: Stång tillverkad av extruderad polypropen tillgänglig i 15 färger och 11 standarddiametrar. Testad enligt ISO 10993. Kan steriliseras med autoklav 134°C/18’ och EtO. Idealisk för tekniska komponenter. Ekonomiskt och effektivt material.

PROPYLUX® HS2: Pressad platta tillverkad av polypropen tillgänglig i 2 färger och 8 standardtjocklekar. Testad enligt ISO 10993. Kan steriliseras med autoklav 134°C/18’ och EtO. PROPYLUX® HS2 är idealisk för bearbetning av små steriliseringsbehållare eller för att anordna behållare.

RADEL ®: Stång och tunn platta extruderade av polyfenylsulfon tillgängliga i 8 färger och ett flertal storlekar. Testad enligt ISO 10993. Kan steriliseras med autoklav 134°C/18’ och EtO. Det perfekta valet för delar som tekniskt sett utsätts för de största påkänningarna. Radel är ett ytterst kompressionsbeständigt och stöttåligt material och kan användas för att bearbeta mycket komplexa former. Högkvalitativt material för maskinellt bearbetade medicintekniska produkter.

LENNITE™: Implanterbar stång tillverkad av extruderad PE UHMW GUR1050 eller 1020 som används för friktionsytor på implantat för höfter, knän, axlar, vrister och ryggrad. Gamma- eller EtO-sterilisering.

ZELUX ® GS: Bearbetbar polykarbonat för engångsprodukter. Gammasterilisering.

ETHYLUX® & ULTRA ETHYLUX®: Stång och platta av PE-LD och PE-HD, speciellt avsedda för biofarmaceutiska tillämpningar.

 

Specifika halvfabrikat

AEROLITE CARBON®

AROLUX™ PEKK

ZELUX®

Maskinell bearbetning

Vi använder 23 automatiserade numeriskt styrda verktygsmaskiner och svarvar, med en ultraspecialisering: endast plast och medicintekniska produkter.

Vår organisation har certifierats i enlighet med ISO 13485 och vi behärskar perfekt regelverket för medicintekniska produkter.

Hela vårt team står till tjänst med hjälp och stöd från planeringsskedet tack vare vår metodtjänst som har många års erfarenhet inom teknisk expertis. Våra tjänster sträcker sig från att framställa prototyper ända till serier, som integrerar på beställning alla tekniska, kvalitets- och regelmässiga krav.

Dessutom kan våra avdelningar för kvalitet och regleringsfrågor, som utnyttjar vår dubbla kompetens i  material och maskinell bearbetning, ge stöd och svara på alla frågor i samband med tillverkningen av produkter.

Kontakt

Westlake Plastics Europe
2 rue de Maestricht — 59200 TOURCOING FRANCE

 contact@wp-europe.com

Tél. +33 (0)3 20 68 30 35
 Fax + 33 (0)3 20 68 07 05